Bønnedip med tahiniDette er egentlig en variant av hummus. Litt mildere, men kan brukes på samme måte. Jeg trengte en salatdressing i dag, sjekket kjøleskapet og endte opp med denne. Det ble en nydelig kremete konsistens med mye smak. Den gir også en god metthetsfølelse og er rik på proteiner og sunt fett.

De fleste av oss trenger mer belgfrukter (som bønner) i kosten vår. De er rike på antioksidanter, B-vitaminer, jern, kalsium, fosfor, sink og magnesium og er bra for blodsukkerreguleringen. Belgfrukter inneholder mye næring og lite kalorier. I tillegg fostrer de et bærekraftig landbruk og bidrar til å motvirke klimaendringer :-)

Denne dipen er enkel å blande sammen med stavmikseren. Jeg traff på første forsøk, man gjør gjerne det når man pleier å slumpe og har blitt god på å smake til det man lager, men smak og tilpass til dine smaksløker. Her sånn ca. det jeg hadde i:

 

2 dl ferdigkokte store, hvite bønner

1 ss tahini

1 ts sitronsaft

1 ts himalyasalt

nykvernet pepper

1/2 kinesisk hvitløk eller (3 fedd vanlig)

en neve persille

1/2 dl kaldpresset olivenolje/rapsolje

2 cm fersk chili med frø

 

Kjør alt til puré med stavmikser. Smak til og bruk mer olje hvis du vil ha en mer flytende konsistens. I dag ble denne servert med spiraliserte gulrøtter (bruk rivjern hvis ikke du har spiralizer), neper, grønn paprika og salatblader. Toppet med sesamfrø. Prøv også som dip til rå grønnsaker!

Tahini er sesampasta, fås kjøpt på asiatiske butikker eller velassorterte dagligvarebutikker.#sunnmat #suntoggodt #sunt #helse #delicious #grønnsaker #proteiner #glutenfritt #glutenfri #utenhvittsukker #vegansk #overskudd #overskuddsfabrikken #kosthold #ernæring #livsstil #livsstilsendring #livsstilsendringskurs #kortholdsveiledning #lunsj

2 kommentarer

Victoria Larsen

15.05.2017 kl.15:12

Ser veldig godt ut :)

elisebr

15.05.2017 kl.15:22

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Overskuddsfabrikken

Overskuddsfabrikken

1, Mandal

Overskuddsfabrikken drives av meg, Kjersti Tveit Nilsen, og jeg tilbyr kostholdsveiledning, kurs og foredrag. Målet er å gi folk gode, tilpassede vaner for å leve med mer overskudd i hverdagen. Jeg har vært opptatt av ernæring og helse i mer enn halve livet mitt. I løpet av livet har jeg hatt flere grunner, både fysiske og psykiske, til å dykke dypere inn i disse temaene. Jeg er også en kjempetravel alenemor for to, og har hatt krevende jobber, er håndballtrener og engasjert i det meste. Derfor jeg har vært avhengig av å holde meg oppe med masse energi for å takle hverdagen. Jeg er ikke opptatt av å telle kalorier og være flink nok i alt mulig. Jeg vil at du skal kjenne etter hva som gir akkurat DEG overskudd. Her får du tips basert på erfaring og læring, prøv og kjenn!

Kategorier

Arkiv

hits